Tervetuloa Pro Level Nation blogiin! Hei! Me ollaan Anna ja Tuomas, Pro Levelin päävalmentajat. Blogissa tullaan kertomaan kaikkea hyvinvointiin ja treenaamisen liittyen. Aloitetaan hyvästä aiheesta. Miksi kehitys ei ole toivottaua? Me ollaan valmennettu yhteensä yli 25 vuotta, ja jokin (tai kaikki) näistä kolmesta asiasta aina toistuvat, jos kehitys ei mene oikeaan suuntaan. TAITO: Monet ajattelevat, että treenaaminen mahdollisimman kovaa vie meidät aina väistämättä lähemmäs tavoitteitamme. Mikäli perusta ei ole kunnossa, treenaaminen liian kovaa liian varhaisessa vaiheessa voi kuitenkin pahimmillaan aiheuttaa sen, että unelmiemme vartalo karkaa aina vain kauemmas. Jos keskitytään aina treenaamaan mahdollisimman kovaa, mutta emme koskaan opettele treenaamaan oikein, johtaa tämä lähes väistämättä nivelkipuihin, loukkaantumisiin sekä lihasepätasapainoon. Tämä pätee lähes kaikkiin urheilulajeihin – yleisurheilijakaan ei voi lähteä juoksemaan maratonia, ellei hän ensin osaa kävellä.
Lihaskuntoharjoittelun kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että meidän tulee opetella treenaamaan turvallisesti, stabiloimaan kehomme liikkeessä sekä opetella tekemään liike pääsääntöisesti sillä lihaksella, mihin liike halutaan kohdentaa. Jos haluat leveän selän, ei suurista painoista tai lisäravinteista ole apua, jos selän lihasten sijaan suurimman työn tekee hauis. Optimaalinen fysiikan kehittäminen perustuu kehittämäämme kolmen A:n menetelmään: ota asento, ankkuroi keho paikoilleen ja aloita sillä lihaksella, mihin liikkeen tulisi kohdistua. Lupaamme, että edellä mainitut kohdat sisäistettyäsi kehityksesi on ennennäkemättömän nopeaa! OHJELMOINTI: Vain harvoja asioita elämässä on mahdollista saavuttaa ilman selkeää suunnitelmaa. Sama pätee myös omaan kehoon. Jos kuntosalille mennään vuosi toisensa jälkeen vain tekemään mukavilta tuntuvia asioita ilman konkreettista suunnitelmaa, on näkyvistä tuloksista ja lihaksikkaasta kehosta turha haaveilla. Kokeneenkin salitreenaajan mielessä pyörii usein monia kysymyksiä: montako kertaa viikossa minun tulisi treenata saavuttaakseni haluamani tulokset? Kuinka kovaa minun tulisi treenata? Kuinka usein minun pitäisi vaihtaa treeniohjelmaa tai milloin vaihtoehtoisesti levätä, jotta kehitykseni olisi optimaalista? Ohjelmointi, eli treeniohjelman systemaattinen rakentaminen on avain siihen, että saat kehoosi enemmän lihasta, suorituskykyä ja voimaa. Lihakset kaipaavat tarpeeksi suurta kuormitusta riittävän suurilla painoilla, jotta kehitys olisi jatkuvaa. Jos et noudata selkeää suunnitelmaa tai seuraa tulostesi kehittymistä, lihaksesi eivät saa riittävää ärsytystä. Yhtä tärkeää on kuitenkin osata keventää treenejä silloin, kun keho sitä todella kaipaa.
RAVINTO: Vuosien varrella syömisestä ja kehon oikeaoppisesta ravitsemisesta on tullut ihmisille yhä vaikeampaa ja vaikeampaa. Myös kehonmuokkauksen kohdalla yksi perimmäisiä ongelmia on usein epätietoisuus siitä, miten tulisi syödä. Monet sortuvat syömään liian vähän, jolloin riski lihaksen palamiseen rasvan sijaan on suuri. Jos et syö riittäviä määriä kulutukseesi nähden, saatat sekoittaa aineenvaihduntasi pahemman kerran. Varmaa on ainakin se, että lihas ei kasva, ellei kehosi saa tarpeeksi polttoainetta. Ongelmia seuraa myös siitä, jos syöt liian paljon. Aineenvaihduntasi saattaa hidastua ja kehosi varastoi ylimääräisen energian rasvaksi. Lihas voi toki kasvaa syömällä reippaasti yli kulutuksen, mutta kokonaisuus on kaukana optimaalisesta, vaikka et haaveilisikaan rasvattomasta ja kireästä fysiikasta.
Nämä asiat voi kuulostaa simppeliltä, mutta eivät kuitenkaan mene tarpeeksi useasti käytäntöön asti. Me ollaan täällä vain ja ainoastaan sen takia, että voidaan auttaa Sinua saavuttamaan tavoitteesi, joten älä epäröi kysyä apu!
- Anna&Tuomas- |
50% Complete
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.